Заплановані проекти Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та міста Щастя.

2014-12-15

2014 рік для нашого міста видався складним, але заплановані проекти Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та міста Щастя  продовжують реалізовуватися.

Наша міська лікарня отримала нове медичне обладнання: операційний стіл та сучасний апарат вентиляції легень, а також широкий асортимент медичних препаратів першої необхідності для лікування мирних жителів на суму майже 500 тис.грн. Придбано рентгенівський діагностичний комплекс з функціями лінійного томографу на два робочі місця вартістю 1 200 000грн. До кінця місяця планується демонтаж старого обладнання, а потім встановлення та введення в експлуатацію нового. Вже навесні 2015р. мешканці міста зможуть пройти в лікарні діагностику на новому обладнанні.

Завдяки коштам ДТЕК відбувається реконструкції теплових мереж міста:було заплановано зробити повну заміну двох ділянок трубопроводу з утепленням поліуретановою енергозберігаючою шкарлупою. Загальна вартість робіт  981,8тис. грн. Також виконано проект з реконструкції системи водопостачання та водовідведення, а саме ремонт свердловин №№5,6,7 на суму 397,9тис. грн.

Без перебільшення скажемо, що головний потенціал міста Щастя – це його ініціативні жителі та їх ідеї! В цьому році вдруге проводиться конкурс міні-грантів «Місто своїми руками».  З 12 заявок від ініціативних груп мешканців перемогли 10 проектів, на реалізацію яких ДТЕК направив 193,5 тис. грн.. Ідеї були спрямовані на будівництво зупиночного комплексу для робітників Луганської ТЕС та усіх мешканців міста, облаштування приміщення аматорської секції армрестлінгу тренажерами, встановлення електронних вхідних турнікетів у школі,  улаштування спортивно-дитячих майданчиків. У зв’язку з ситуацією в регіоні ініціативним групам дозволено продовжити роботи по проектних Заявках також і у 2015році. А от учасники з ініціативної  групи «Спартак» (керівник Конюхов Максим) вже придбали та встановили спортивне обладнання для занять армреслінгом у приміщені СПЛАТ! Вітаємо мужніх хлопців та чарівних дівчаток! У майбутньому, сподіваємось, що мешканці звернуть увагу ще й на можливість вирішення проблем житлово-комунального господарства за рахунок фонду конкурсу.

За підсумками освітнього проекту ДТЕК для школярів «Енергоефективні школи» наша ЗОШ №1 у 2014 році отримала сертифікат на 20 тис.грн. для проведення заходів з енергозбереження будівлі, а саме: встановлення металопластикових енергозберігаючих вхідних дверей. Нагадаємо, що сам навчальний проект стартував минулого року для 11ті шкіл України. На реалізацію проекту у м.Щастя компанією було направлено 30 000 грн. Протягом року учні середніх класів пройшли факультативний курс «Основи теплопостачання та теплозбереження». Щотижня школярі знайомилися з тим, як проводиться тепло і як можна уникнути його втрат. Важливим практичним етапом навчання став енергоаудит приміщень школи, який діти провели під керівництвом своїх викладачів. В рамках проекту було проведено конкурс проектів на скорочення споживання електроенергії та енергоносіїв у своїх навчальних закладах, завдяки чому ЗОШ№1 і отримала сертифікат!

Також, важливо відзначити, що з початку серпня, завдяки фінансовій підтримці компанії ДТЕК, місто мало можливість прийняти більш ніж 400 переселенців Луганської області, надати їм тимчасове житло і харчування; для лікування осіб, постраждалих під час бойових дій, закупити в Щастинську міську лікарню довгостроковий запас медикаментів. Крім того, керівництвом компанії було прийнято рішення надати допомогу в підготовці до навчального року школярів, чиї батьки не мають можливості повернутися додому і залишаються в м.Щастя. Для майже ста хлопчиків та дівчаток закуплені канцтовари, шкільні портфелі / рюкзаки та шкільна форма.

Після обстрілів будинків нашого міста, що розпочались з 29 серпня, з’явився проект В.2.2.«Ремонт багатоповерхових житлових та будинків соціальної інфраструктури м.Щастя, що були пошкоджені під час обстрілів». Наразі продовжують проводитися відновлювальні роботи будівель житлового та соціального фонду міста, електромереж та водогонів. Компанія ДТЕК спрямувала на це 400 тис.грн.

У поточному році проведено п’ять засідань Комітету з управляння впровадженням Стратегії. На кожному з них присутні представники Щастинської міської ради, ТОВ ДТЕК, Луганської ТЕС, Агенції місцевого розвитку та громади м.Щастя - як наочно так і в режимі відео-конференції. Комітет не тільки координує та контролює виконання Стратегії, але й розглядає невідкладні питання та гострі проблеми, що виникають в житті міста, вносячи, за необхідності, доповнення до проектів чи навіть зміни до напрямків та цілей. Це дає змогу вирішувати проблеми максимально оперативно, з метою зробити життя містян в складній ситуації якомога краще.