З Днем народження, Щастя!

2016-09-19

Вчора, 17 вересня м.Щастя святкувало свій День народження. Святковий настрій панував повсюди вже с самого ранку. Уся площа пістріла різноманіттям виробів декоративно-прикладного мистецтва. А центральне місце займав стенд під назвою «Щоденник рідного міста» - це перша сторінка цього Щоденника, довжиною з майбутні роки.  З нагоди Дня міста в рамках цього проекту, маленькі мешканці намалювали малюнки за темою: «Хочу миру», «Хочу щастя», «Хочу розвиватися». Роботи усіх переможців та півфіналістів були відзначені нагородами та займуть достойне місце в інтерактивному Щоденнику рідного міста.

Одночасно з виставкою на площі  було зроблено куток «Боді-Арту» для маленьких щастинців. Художники - початківці зухвало розмальовували обличчя і руки всіх бажаючих. От маленьких моделей не було відбою, тож площа розцвіла новими красками щастя і свята. Для них також була підготовлена святкова програма – конкурси та ігри, це був дійсно подарок від міста для своїх маленьких мешканців, для котрих вже давно не було нагоди без остраху збиратися на подібне свято.

К Дню міста також було приурочено урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь легендарного тренера Ю.П. Кіріченка, який виховував  не одне покоління спортсменів. Традиційно в святковий день відбувались спортивні змагання: першість з настільного тенісу, силовий жим та самий технічний футболіст. Мешканці з задоволенням приймали участь в цих заходах.

По традиції розділили радість свята з мешканцями Щастя дорогі гості. Так, щастинців привітали заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Клименко Юрій Юрійович, голова Новоайдарської цивільно-військової адміністрації Сергієнко Віктор Валентинович, голова Новоайдарської районної ради Звєрєв Герман Ридович, директор ДТЕК Луганська ТЕС Валантир Станіслав Миколайович та секретар Петровської селищної ради Тріщенко Єлена Петрівна. Дорогі гості сказали богато хороших слів та побажань на адресу Щастя, та нагородили Почесними Грамотами громадян міста. На цих урочистостях відбулося ще багато приємних подій. Тож,  виконувач обов’язки міського голови Богиня О.О. з нагоди Дня міста нагородив громадян Почесними грамотами та цінними подарунками, заслуженого тренера Єрьоменко Володимира Кузьмича відзнакою «Почесний громадянин міста Щастя» та відмітив мешканців Щастя - переможців конкурсу "Кращий двір», а директор ДТЕК Луганська ТЕС Валантир С.М. видав шкільним закладам цінний сертифікат. Воїни 28 бригади городянам приготували чудовий подарунок - гарячий і смачний куліш, солодощі й чай.

В гості до міста-іменника завітали концертні колективи Лисичанська та Народної філармонії України (м.Київ).  З пісенною програмою виступили: народна чоловіча хорова Капелла «Обрій», солісти вокальних ансамблів «Мрія», «Вишиванка», заслужена артистка України Тетяна Шкільна та творчий колектив «SoloMia». Над Щастям довго під бурні оплески та підспівування городян лунали українські сучасні та народні пісні. Закінчилося свято дискотекою. З Днем народження, Щастя!