З 30 вересня на дистанційне навчання переводять учнів 5-11 класів двох Щастинських ліцеїв.

2021-09-29

Таке рішення прийняла комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Щастинської громади на засіданні 29.09.2021 року.

Тимчасово виконуюча обов’язки директора Щастинського ліцею №2 Єлизавета Дорошенко пояснила комісії, що в освітньому закладі вкрай важка епідеміологічна ситуація, яка склалась через щоденний ріст захворюваності серед учасників освітнього процесу.

«Станом на 29.09.2021 року 131 учень (6 класів )нашого ліцею перебувають на самоізоляції, а 66 учнів не відвідують заняття за станом здоров’я, у п’яти з них лабораторно підтверджений ковід. Також 5 педагогічних працівників хворіють на короновірус та 4 педагогічних працівника знаходяться на самоізоляції»- повідомила Єлизавета Дорошенко.

З доповіді директорки Щастинського ліцею №1 ім.К.Кутового Антоніни Щеголькової стало відомо, що з 312 учнів ліцею, навчання продовжують 207 учнів, 65 учнів не відвідують заняття за станом здоров’я, а 40 учнів (2 класи) ліцею знаходяться на самоізоляції. Чотири працівника технічного складу та харчоблоку хворіють на ковід, через що неможливо організувати харчування учнів 1-4 класів.

Заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Владислав Лаврик зазначив, що відповідно до Постанови КМУ№1236 ВІД 09.12.20 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID- 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID- 19 перебуває більше 50% здобувачів освіти та персоналу закладу.

Ухвалили:

1. З 30.09.2021 року перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класів Щастинського ліцею №2 та Щастинського ліцею №1 ім.К.Кутового до поліпшення епідеміологічної ситуації в закладах.

2. Учні 1-4 класів Щастинського ліцею №2 та Щастинського ліцею №1 ім.К.Кутового продовжать навчання в очному режимі.

Наступне засідання комісії ТЕБ і НС планується провести 12 жовтня 2021 року.

Нагадуємо: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся! Бережіть себе та рідних! Пам’ятайте, вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.