Як попередити зараження дітей коронавірусом?

2022-02-03

З початку 2022 року кількість дітей, госпіталізованих із COVID-19 або підозрою на нього, зросла майже в чотири рази. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, батьки можуть попередити зараження дітей коронавірусом

Для цього необхідно навчити дітей регулярно мити руки з милом щонайменше 20 секунд; навчити дітей кашляти й чхати в серветку або згин ліктя; навчити дітей не підходити до хворих ближче, ніж на півтора-два метри.

Також хворі діти мають залишатися вдома, не відвідувати дошкільні установи й школи; дітям і батькам слід утримуватися від відвідування місць скупчення людей.

Крім того, необхідно вакцинуватися від COVID-19 самим та вакцинувати дітей від 12 років.

Нагадаємо, що в Україні дітей від 12 років щеплять від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021-го, вона на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.  

Для того щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Адреси та контакти центрів та пунктів можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я.

Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна. Для дітей від 14 років згода батьків не потрібна, достатньо їхнього власного бажання вакцинуватися.

За інформацією пресслужби МОЗ