Впровадження дорожньої карти проєкту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій на сході України».

2021-09-22

Сьогодні, 22 вересня представники Щастинської військово-цивільної адміністрації разом з рятувальниками Щастинської міської територіальної громади провели робочу зустріч з координаторами неурядової організації ACTED.

Розмова йшла стосовно впровадження дорожньої карти проєкту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій на сході України».

Результатом зазначеного проєкту повинна стати не тільки розробка «Стратегії зменшення ризику лих Щастинської територіальної громади», а також, реалізація її оперативних та стратегічних цілей.

Перші кроки вже зроблені, наразі до рятівників прямує спец спорядження, рації та захисний одяг пожежника-рятівника.

Також обговорювалося, якою має бути система сповіщення про надзвичайні ситуації на території Щастинської громади, екологічні ризики та проблеми.

Вже восени за допомогою екологічної служби проводитимуть моніторинг зелених насаджень міста, щоб навесні за фінансової підтримки уряду Великої Британії оновити паркові зони та придорожні зони.

Представники ACTED наголошують про важливість запровадження комплексного підходу до питання попередження екологічних лих. І це не тільки закупівля пожежної машини для селища Трьохїзбенка та відновлення зливової каналізації, а поступове вирішення глобальних проблем екології регіону.