«Вовк у овечій шкурі»

2016-06-07

 Скандали навколо російських «гуманітарних конвоїв» не вщухають з першого дня незаконного перетину ними українського кордону.

По-перше, відправлення їх здійснюється без дозволу української влади, що не дає можливості проконтролювати вміст цих «гумконвоїв».

По-друге, до спорядження та формування їх не допускають представників міжнародних гуманітарних організацій, що підтверджує наявність у КАМАЗах, окрім обіцяного продовольства, боєприпасів і зброї. Узагалі ж зброя, боєприпаси та паливо для танків складає більше 80% вмісту «гуманітарних конвоїв». Саме тому після кожного такого «конвою» кількість обстрілів українських позицій зростає в рази. З’явився навіть жарт: «Ніхто ще не скуштував російську «гуманітарку» на смак, зате вона добре вибухає».

Усе це – кричущі злочини й порушення міжнародного гуманітарного права.

Що ж до харчів, привезених так званими «гуманітарними конвоями» з Росії, то вони призначаються переважно для керівного складу бойовиків. Навіть не всі рядові терористи їх отримують.

Картинки в російських ЗМІ, де показана масова роздача гуманітарної допомоги місцевому населенню окупованих територій, розраховані на невибагливого телеглядача й мають явно пропагандистський характер.

Парадоксальна ситуація полягає в тому, що Росія, яка розв’язала на Донбасі кривавий конфлікт, сьогодні намагається подати себе світові «жалісливим» миротворцем, використовуючи при цьому безвихідне становище доведених до останньої межі людей.