В Україні реалізовано національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр»

2021-10-22

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності пройде з 24 по 30 жовтня. Національний проєкт з медіаграмотності під назвою «Фільтр» заснований Міністерством культури та інформаційної політики України у 2021 році

Щорічне святкування Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності – це можливість акцентувати увагу на питаннях медійної освіти, її покращення, а також вміння користуватися інформацією, особливо в умовах гібридної війни.

«Фільтр» має власну онлайн-платформу на якій зібрані кращі навчальні проєкти державних органів влади, громадських організацій, міжнародних партнерів у сфері медіаграмотності.

В Україні вже реалізовано чимало актуальних та важливих ініціатив з розвитку критичного мислення на національному та регіональному рівнях. Але виклики сьогодення вкотре показали необхідність напрацювання єдиного вектора та координації зусиль у сфері медіаграмотності на державному рівні.

Детальніше про проєкт, його цілі та завдання читайте за посиланням.

Довідково. Відповідно до ініціативи Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), починаючи від 2012 року щоосені проходить Всесвітній Tиждень медійної та інформаційної грамотності (Global MIL Week), який також відзначається і в Україні.

За матеріалами Міністерства культури та інформаційної політики