В Щастинському ліцеї № 1 відкрили комп’ютерний клас.

2021-09-23

22 вересня 2021 року в межах реалізації проєкту Програми ООН із відновлення та розбудови миру «E-school» відбулось відкриття комп’ютерного класу.

Цей великий освітянський проєкт розпочався ще у 2020 році за ініціативи Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин ЛОДА та Щастинської міської військово-цивільної адміністрації.

Ліцей став другим у Луганській області, на базі якого запровадили інновації - електронні щоденники та журнали з можливістю дистанційного навчання на базі порталу «Нові знання». Навчальний заклад з приходом цифрових рішень відмовився від паперових журналів та щоденників, послідовно продовжуючи традиції створення екологічного середовища.

Відтепер батьки мають змогу в режимі онлайн спостерігати за рівнем знань та поведінки своєї дитини, своєчасно бачити домашні завдання, розклад занять.

Під час урочистого заходу директор ліцею Антоніна Щеголькова звернулася до учнів та педагогічного колективу з побажанням використовувати усі надані можливості для навчання, освоєння IT технологій та розширення горизонтів.

Портал «Нові знання» дійсно стане інструментом для вдосконалення методів викладання, залучення учнів до додаткових освітніх сервісів, методичних матеріалів та встановлення ланцюжку зворотного зв’язку між вчителем та учнем, що дає можливість поглибленого вивчення учнем окремих предметів.

Відкриття комп’ютерного класу, оснащеного комп’ютерами, мультимедійною інтерактивною дошкою та 3Д проектором, - це переваги для Щастинської громади, підготовка майбутніх IT спеціалістів, а ще досвідчених та активних громадян.

Для представника Програми ООН із відновлення та розбудови миру Еміля Коренєва став приємною несподіванкою відкритий урок демократії, на якому учні спочатку обговорювали що таке демократія, якою повинна стати громада в майбутньому і як кожний її мешканець може допомогти в її розбудові. Потім свої мрії учні візуалізували на інтерактивній дошці.

Сподіваємось, що на сайті Платформ громад Луганської та Донецької областей Щастинська громада буде представлена новими ініціативами та громадськими активностями наших школярів.

У рамках проєкту було закуплено обладнання вартістю 20 000 дол США, всі вчителі отримали для роботи ноутбуки, а учні обладнання для комп’ютерного класу.

Закупівлю комп’ютерного обладнання здійснено у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.