В Щастинському ліцеї №1 створили інклюзивний простір.

2021-11-22

Близько 2000 дітей віком до 14 років, що мешкають в Щастинській територіальній громаді перенесли психотравмуючий вплив під час активної фази бойових дій, внаслідок чого погіршився їх психо-емоційний стан.

В Щастинському ліцеї №1 за інклюзивною формою навчаються троє дітей, в наступні навчальні роки їх кількість прогнозовано збільшиться, так як в дитячому садочку «Зіронька» виховуються більше 10 дітей з особливими освітніми потребами, які в майбутньому отримуватимуть середню освіту.

Найближчі інклюзивно-ресурсні (реабілітаційні) центри знаходяться на значній відстані від міста Щастя, тому ініціативна група батьків та вчителів Щастинського ліцею №1 прийняли участь у конкурсі міні-грантів «Громада своїми руками», який проводився в рамках співробітництва між компанією ДТЕК і Щастинською міською військово-цивільною адміністрацією та отримали можливість створити якісний сучасний інклюзивний простір.

Проєкт реалізовано. Діти з особливими освітніми потребами отримуватимуть якісну освіту в середовищі однолітків, розкриватимуть свій потенціал для подальшої інтеграції у суспільство. Адже кожна дитина-неповторна і повинна мати шанс на щасливе майбутнє.