В Щастинській громаді провели нараду з підготовки до опалювального сезону 2021-2022.

2021-07-21

За дорученням заступника керівника Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Владислава Лаврика, начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Кирил Бояренко провів нараду з підготовки до опалювального сезону 2021-2022.

Серед присутніх були: представники комунальних підприємств «ЩТЕК» «Жилбудсервіс» та «Світанок», керівник відділу освіти, культури, молоді та спорту Щастинської міської військово-цивільної адміністрації, головні спеціалісти відділу соціального захисту населення с.Передільське та с.Петропавлівки.

- Наше з вами спільне завдання – підготувати усі галузі економіки Щастинської громади до нового опалювального періоду, в тому числі до вирішення питання забезпечення теплом соціальної сфери, закладів освіти та житлового фонду, – зазначив Кирил Бояренко, - на попередній нараді з підготовки до опалювального сезону 2021-2022 на території Щастинської міської військово-цивільної адміністрації були ухвалені питання, які всі мали опрацювати та підготувати звіт. 

Перше питання стосувалося селища Передільське щодо стану договорів закупівлі газу для проведення опалювального сезону. З доповіді Тетяни Смирнової стало відомо, що договори на розподіл та постачання газу складені на поточний опалювальний період.

 Генеральний директор КП «Жилбудсервіс» Сергій Пахольчук надав графіки ремонтів обладнання та додав, що стан підготовки до опалювального сезону знаходиться в межах нормативних показників, проводяться огляди мереж та заміна трубопроводів і запірної арматури, також проводиться робота з боржниками щодо недопущення зростання боргу і термінового його погашення відповідно до Наказу Міністерства юстиції України від 23.03.2021 року №1061/5 «Про затвердження порядку автоматичного арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчим провадженням про стягнення аліментів».

 Головний інженер комунального підприємства ЩТЕК надав статистику теплопостачання житлових будинків за 2020 рік за зростанням пріоритетності.

 За результатами наради було надано відповідні доручення та рекомендації для належної підготовки до майбутнього опалювального сезону. Наступна нарада запланована за два тижні.