в Щасті відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

2021-06-30

30 червня заступниця керівника Щастинської міської ВЦА Світлана Клімкова провела перше засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

До участі в засіданні долучилися представники профтехосвіти та громадських організацій в режимі он-лайн.

У ході засідання обговорювалося впровадження конкретних кроків щодо забезпечення міжвідомчої співпраці з реалізації державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії усім видам домашнього насильства на території Щастинської громади. Було досягнуто домовленості про спільну роботу служб ВЦА, організацій, установ, поперед всього, медиків, освітян та правоохоронців щодо моніторингу, збору та аналізу випадків насилля за гендерною ознакою.

Окремо розглянуто питання виконання в громаді Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Документ покликаний стрияти активізації участі жінок у запобіганні та врегулюванні конфліктів, підтримці та зміцненню миру й безпеки, а також удосконаленню системи захисту та реабілітації постраждалих від гендерно зумовленого насильства.

До реалізації Національного плану дій також залучаються громадські об’єднання. У Щастинській громаді цими питаннями опікуються жіночі групи самодопомоги, громадська організація «Територія Щастя», «Сінергія Щастя», «Ми можемо-ми діємо». Саме вони впроваджують комп’ютерну освіту для вразливих категорій населення, інформаційні компанії для безпекової обізнаності жінок та дівчат.