В Щасті відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

2021-12-14

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей, які відали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству ще багато років. Але назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту.

З цієї нагоди, у сквері Пам'яті відбувся мітинг за участі посадовців та громадськості.

Звертаючись до ліквідаторів, керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець зауважив: «Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах! Честь і хвала вам, а головне будьте нам здорові, щоб ми могли в подальшому з вами зустрічатися і висловлювати свої слова вдячності»

Голова Щастинської районної ради Олена Коробка та голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова також подякували учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вручили грамоти за героїзм та мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків Чернобильської катастрофи.

Заходи завершилися хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС.