В Щасті від коронавірусу вакциновано лише 10% населення.

2021-09-21

Виконуючий обов’язки керівника Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Владислав Лаврик провів  засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання порядку денного – заходи, що спрямовані на запобігання поширенню на території Щастинської громади COVID-19.

Владислав Лаврик наголосив, що станом на 20 вересня у Щастинській ЛАЗПСМ з діагнозом COVID-19 знаходяться 43 людини (з них 8 дітей). Зокрема,  20 вересня виявлено 12 нових випадків захворювання (з них 1 дитина),  а на стаціонарному лікуванні знаходяться 13 осіб (з них 1 дитина). Всього в м. Щастя вакциновано  1243 людини- а це  лише  10% населення.

«Всі ми знаємо, що 21 вересня 2021 року  відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому   розглянуть  питання  про перехід України в «жовту» зону.  Що за собою веде даний перехід? Ну по перше -це закриття учбових закладів в яких менше 80 %  вакцинованих працівників (першою вакциною або двома вакцинами)»- продовжив Владислав Лаврик.

З доповіді начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Щастинської міської ВЦА Яни Морозової  стало відомо, що окрім  дошкільного навчального закладу ясла-садок "ІВУШКА"  на самоізоляції два класи  Щастинського ліцею №2, та ще два класи цього ж ліцею  сьогодні розпочали навчання після самоізоляції. ДЗС «ІВУШКА» призупинив свою роботу на 5 діб, цього часу має вистачити для того аби зробити ПРЛ тести працівникам закладу та виявити серед них нові випадки захворювання на COVID-19. Вона зауважила, що вакцинація освітян  триває: «В нашій громаді є заклади освіти, де щеплено  80% персоналу, та є й такі, в яких показник становить 19%. Кожного дня проводиться інформування працівників освіти щодо вакцинації»,- сказала вона.

За результатами обговорення комісією прийнято відповідні рішення.