В Петропавлівському ліцеї № 2 триває реалізація проекту , який спрямовано на покращення побутових умов в санітарно – гігієнічних кімнатах.

2021-11-11

Робоча назва проекту «Гідність та безпека дитини», мета - створення, за принципом безбар'єрності, безпечного та комфортного середовища.

«Це дуже необхідний проект. Санітарні вузли - не тільки зручність, комфорт та обов’язкові стандарти для освітніх закладів, але передусім гігієна та безпека мешканців громади, особливо в час пандемії», - стверджують члени ініціативної групи проекту.

Вчителі коментують , що кожного року у школі робили косметичний ремонт, але це не вирішувало проблеми. Значне зношення обладнання, його застарілість негативно впливало на санітарно – технічний стан приміщень гігієнічних кімнат.

В рамках конкурсу Громадського бюджету ініціативна група педагогів та батьківського комітету ліцею зуміла згуртувати спільноту навколо загальної ідеї. Проведена ними інформаційна кампанія дозволила набрати достатню кількість голосів щоб увійти до сімки проектів переможців.

Школярі незабаром оцінять зручність, комфорт та сучасне оздоблення кімнат гігієни. На сьогоднішній день замінили старі дерев’яні двері та вікна на металопластикові, на стінах уклали нову плитку. У нових, світлих та санітарно безпечних кімнатах встановлять непрозорі кабінки, нову сантехніку, бойлер для нагріву води, санітайзери, електрорушники.

Проект має максимально реалізувати право дитини на повагу до її гідності.