В Петропавлівському ліцеї №2 почали облаштовувати тренажерний зал для безпечних занять спортом.

2021-10-05

В Петропавлівському ліцеї №2 пишаються досягненнями своїх юних спортсменів – важкоатлетів, які протягом декілька років є переможцями та призерами обласних змагань, чемпіонатів України, Всеукраїнських турнірів. На останньому чемпіонаті України з важкої атлетики, учні та вихованці заслуженого тренера України Гребельного В.Т., вчителя фізичної культури Петропавлівського ліцею № 2 посіли призові місця.

Щоб займатися важкою атлетикою в школі, здобувачам освіти потрібен був сучасний тренажерний зал. Відсутність спеціального обладнання не давав можливості підвищувати кваліфікаційний рівень команди важкоатлетів. Саме тому у підтримці майбутніх олімпійців важливу роль відіграватиме встановлення тренажерів в будівлі Петропавлівського ліцею, як нагорода за вже досягнуті результати, та стимулювання до нових перемог.

В тренажерному залі зможуть займатися та покращувати свою фізичну форму не тільки спортсмени, але й діти які займаються фізичною культурою в спеціальній групі, діти з обмеженими можливостями, а також учні, вчителі і працівники, випускники школи та місцеві жителі.

Ініціатори проекту наголошують, що незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення кожна дитина або дорослий має право на доступ до якісної освіти та занять спортом , але головне сприяти соціальній взаємодії серед дітей під час неструктурованих групових занять спортом.

Проект реалізовується ініціативною групою працівників та батьків учнів Петропавлівського ліцею №2 , за участі в конкурсі міні-грантів «Громада своїми руками», в рамках співробітництва між компанією ДТЕК і Щастинською територіальною громадою.

Загальна сума проекту - близько 100 000 гривень.