Відзначаємо першу річницю створення Щастинського району

2021-12-03

Сьогодні, ми відзначаємо першу річницю створення Щастинського району

В процесі реформи місцевого самоврядування, децентралізації та внаслідок злиття двох - Новоайдарського та Станично-Луганського районів, в липні 2020 року Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» був утворений новий – Щастинський район. Центром районного значення якого стало селище міського типу - Новоайдар.

До складу новоутвореного Щастинського району увійшло п’ять територіальних громад, а саме: Новоайдарська селищна територіальна громада, Нижньотеплівська сільська територіальна громада, Станично-Луганська селищна територіальна громада, Широківська сільська територіальна громада, Щастинська міська територіальна громада, в кількості - 83 населені пункти. Загальна площа району становить 3308.4 км 2

Відповідно до рішення Щастинської районної ради від 09.09.2021 № 11/3, розпорядження голови Щастинської районної державної адміністрації Тетяни Новикової та голови Щастинської районної ради Олени Коробки від 17.11.2021 № 287/92 - затверджено дату проведення урочистих заходів до 1-ї річниці утворення Щастинського району Луганської області - 3 грудня 2021 року.

День району - це свято єднання. Саме в такі моменти ми відчуваємо любов і гідність за свою малу батьківщину, сповнюємося почуттям цілісної дружньої родини, частиною якою являється наша Щастинська громада. Тож нехай нас завжди об'єднує любов до рідного краю, небайдужість до його добробуту та процвітання, адже кожен з нас своєю працею має розвивати громаду заради майбутнього наших дітей, які зможуть реалізувати весь свій внутрішній потенціал в Щастинському районі.

Найважливішим і найпотрібнішим побажанням для кожного з нас сьогодні є побажання миру, тож нехай на нашій рідній землі засяє сонце злагоди, достатку і процвітання, а небо над Україною завжди буде яскраво блакитним і безхмарним!