Відкрито меморіальну дошку на честь загиблого командира загону “Холодний Яр”

2016-07-08

7 липня було встановлено меморіальну дошку в честь Євгена Войцехівського, командира спецгрупи глибокої розвідки «Холодний Яр», яка воювала у складі добровольчого батальйону «Айдар».

          Меморіальну дошку виготовлено товарищем  Євгена Олегом Островським, який нині після демобілізації займає посаду керівника обласного управління культури Черкаської ОДА. Він і відкрив її разом з делегацією, що прибула у Щастя з Черкащини.

         З міста Сміла, де мешкає родина Войцехівськіх: дружина і двоє синів, яким зараз 5 та 8 років, друзі привезли сніп пшениці. Тепер символ Вітчизни та рідної домівки зогріває холодний мармур двох меморіальних дошок, встановлених на стіні колишньої школи міліції у пам’ять усіх полеглих бійців батальйону Айдар і його командира спецгрупи.

         На церемонії з вуст бойових товаришів Войцехівського звучали слова про Вітчизну, про військової доблесті, про патріотичне виховання підростаючого покоління. Директор ВП «СПЛАТ ЛНУ ім. Т. Шевченка» Ткаченко Віктор Миколайович також зупинився на подіях червня 2014 року, що відбувалися в місті Щастя. Його промова знайшла гарячий відгук серед присутніх, від імені яких потім був покладен букет квітів до меморіальних дошок.

Організаційно-інформаційнийвідділ Щастинської міської ради