Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

2021-09-07

Сьогодні, 7 вересня 2021 року, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням керівника Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександра Дунець.

Згідно порядку денного, члени комісії розглянули питання про розвиток епідемічної ситуації на території Щастинської громади, зумовленої гострою респіраторною інфекцією COVID-19.

Як зазначила завідуюча ЛАЗПСМ Інна Васютіна, наразі спостерігається стрімке зростання захворюваності на COVID-19. З початку року з симптомами коронавірусу або ГРВІ звернулося до амбулаторії 763 особи, всі вони були протестовані швидкими тестами на антіген.

З них:

95 осіб захворівших.

32 особи госпіталізовано

285 осіб взято на самоізоляцію.

3 особи померли в стаціонарі.

На сьогоднішній день в Щастинській громаді на самоізоляції знаходяться 9 осіб хворих на COVID-19, з них троє дітей (у стаціонарі-1).

Також Інна Васютіна додала, що в Щасті вакциновано 1110 осіб і тільки третина з них зробила планову ревакцинацію.

"Скоріше за все, з наступного понеділка Луганська область перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки", - продовжив керівник Щастинської міської ВЦА Олександр Дунець та наголосив на активному проведенні серед населення громади інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо недопущення інфікування COVID-19, адже найкращий спосіб захисту від коронавірусної хвороби – вакцинація проти COVID-19, дотримання особистої гігієни, носіння масок та дотримання соціальної дистанції.

Також комісією прийнято рішення, заборонити проведення загальноміських свят, щоб знизити ризики зараження коронавірусною інфекцією в Щастинській громаді.

За результатами проведення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дано низку доручень відповідальним виконавцям.

Щастинська міська військово цивільна адміністрація наголошує: на час дії карантинних обмежень утримайтесь від перебування в громадських місцях, місцях масового скупчення людей, своєчасно контролюйте стан свого здоров’я, особливо при наявності хронічних хвороб. У разі виникнення симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції та/або підвищення температури тіла вище 37,2 С – варто негайно звернутися до сімейного лікаря та залишатися вдома.

Використовуйте засоби індивідуального захисту, дотримуйтесь соціальної дистанції та правил особистої гігієни. Виконання цих простих правил допоможе убезпечити Вас і Ваших близьких та знизити ризики зараження коронавірусною інфекцією.