У Щастинській громаді відбулася приємна подія: сьогодні, 10.01.2022 року було підписано договір про створення прийомної сім’ї Юрія та Ольги Колеснікових з смт Петропавлівка.

2022-01-10

Зараз у сім’ї проживає троє дітей: одна рідна та двоє прийомних, з яких двоє діток були позбавлені батьківського піклування. На сьогодні таких сімей у нашому місті ще не було.

«Прийомна сім’я та сімейний будинок – одні з найефективніших форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже діти, чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і затишку. На відміну від дитячих будинків, у таких формах виховання діти мають змогу бачити правильну модель сім’ї», – зазначив керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.

Також начальниця Служби у справах дітей Щастинської міської ВЦА Оксана Шоха запевнила батьків у тому, що вони можуть розраховувати на всебічну підтримку та допомогу Служби у справах дітей у вирішенні будь-яких проблемних питань, якщо такі виникатимуть.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день стає дедалі актуальнішим питання щодо можливості виховання дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.