У Щасті відзначили одразу два свята - День Конституції України та День Молоді

2017-06-30

У Щасті відзначили одразу два свята - День Конституції України та День Молоді.

 

Минулі вихідні для щастинців були позначені аж двома святами – Днем Молоді та Днем Конституції України. Тож, в середу 28 червня, відбулись святкові міські заходи. Подія була проанонсована заздалегідь, адже готувався для мешканців сюрприз, який було приурочено до  Дня Молоді. І головним «цвяхом» програми мав стати конкурс серед маленьких дівчаток «Міс Щастя». Тому ввечері на площі Миру зібралось чимало щастинців.

Розпочались урочистості з привітання керівників міста і району. З вітальними посланнями щастинцям виступили заступник міського голови Тюрін Володимир Петрович та голова Новоайдарської райдержадміністрації Сергієнко Віктор Валентинович. З нагоди Дня Конституції грамоти районної держадміністрації було вручено підприємцям міста. Відзнаку отримали: Лобода О.В., Сисоєнко І.Ю., Полєщук А.О.

Розпочали урочистості зі слів про важливий етап в українському державотворенні та законотворчості у розвитку українського суспільства, прийняття Основного Закону держави та виконання гімна України військово-духовим оркестром  14-ї військової бригади. Особливо значимо  звучала пісня про Вітчизну «Твоя земля», її майстерно виконала школярка, неодноразова дипломантка різних пісенних конкурсів Тетяна Колеснікова. Святковий настрій підхопили ансамбль народної пісні «Мрія» під керівництвом Марії Януш та військово-духовий оркестр.

Не відстали від свята і активні громадяни, вони організували і здійснили велопробіг по маршруту Щастя – Петропавлівка. Там пройшла дружня зустріч з велосипедистами із сселищ  Войтово  та Суворово.

Згідно доброї традиції, щастинці одночасно відзначають два свята, тому до Дня Молоді приготували грамоти для молодий спортивної зміні. Напередодні свята футбольна команда повернулась з міжнародного дитячого чемпіонату, який проходив на Вінниччині у місті енергетиків Ладижин. Директор КЗ КСЦ «Щастя» В’ячеслав Закора розповів зі сцени про нашу дитячу футбольну команду, його коментарі при врученні відзнак хлопцям були зворушливими та щирими. «Золото чемпіонату», «незламний воротар» – це, та не тільки це, відносилось до юних футболістів Черниченко Андрія, Лютова Михайла, Ким Артема, Алпатова Дмитра, Лобовко Аркадія, Лопухова Дмитра, Горєлова Олексія, Гоцкого Єгора.  

Директор КСЦ разом з тренером по дзю-до Циганковим С.І. також нагородили на святі кращих спортсменів в цьому виді спорту: Ковтун Романа, Кисельова Олега, Леджюс Влада, Півоварова Дмитра, Мошкова Олександра, Коваленко Давида, Мошкова Романа, Храброва Ігоря. Хлопці підтвердили свою майстерність прямо на площі. Показові бої були найсправді яркими та вражаючими, а на спортивній площадці потім ще довго гралась малеча.

У День Молоді  завжди наголошується на важливості максимальної підтримки молодого покоління, яке в майбутньому творитиме історію нашої держави. Тому в цей рік організатори свята вирішили розпочати з самого молодшого покоління – маленьких дівчаток. Нажаль, матусі не погодилися теж виступати зі своїми дітьми та брати участь у конкурсах – діти виявилися хоробріше їх. Цікаві конкурси тішили публіку і щастинці палко підтримували конкурсантів. А вони виявилися найсправді талановитими та дуже милими.

Дівчата розказували вірши, танцювали, розповідали про свої захоплення та відповідали на питання, наприклад «Яку професію ти вибереш?». Начальник поліції Максим Кокшаров з задоволенням подарував солодкий подарунок дівчинці, котра зробила заяву, що буде боротися зі злочинністю у Щасті у лавах поліції, як тільки підросте.

Судді оказалися у розпачі – усі гідні зайняти перше місце, але відвоювала корону та звання «Міс Щастя» Сашенька Чернишова. Інші дівчатка завоювали такі звання: «Мис Посмішка» - Олеся Бічєвая, «Мис Ніжність» - Каріна Лапигіна, «Мис Юність» - Аріна Тарапат», «Мис Талант» - Світлана Ткаченко, «Мис Грація» - Маша Проценко. Усі зосталися задовільні участю у конкурсі та особливо подарункам – великим м’яким іграшкам. Дівчаткі потішили усіх, виступаючи у яскравих образах, вони створили незабутню атмосферу свята, подарували щастицям енергію і бурхливі емоції, які запам’ятаються ще надовго.