У Щасті розпочалися заходи з регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

2021-11-24
Сьогодні, 24 листопада, у місті Щастя розпочалася кампанія зі стерилізації та щеплення від сказу безпритульних собак. Для цього з місцевого бюджету виділили кошти в сумі 199 000 гривень на обробку 80 тварин. Ветеринарні послуги надає громадська організація "Порятунок чотирилапих". Триватиме кампанія від 3 до 5 днів.
Чотирилапих безхатьків виловлюють та розміщують у спеціальний карантинний пост, проводять щеплення від сказу, стерилізують, ідентифікують мікрочипом.
 
На 15:00 виловили 23 безпритульні тварини, 5 з них стерилізували, наразі всі собаки почувають себе добре.
Як доводять світові дослідження, стерилізація - це єдиний і надійний спосіб гуманного зниження чисельності безпритульних собак.
Варто зазначити, що операції проходять за сучасними стандартами, з глибокою анестезією, з використанням спеціального обладнання. Хірургічний шовний матеріал, що розсмоктується, дозволяє швидкому одужанню «пацієнта».
Собаки повертаються у звичне середовище стерилізованими, що важливо, вакцинованими від сказу. Кожна отримує кліпсу на вухо та чіп з індивідуальним номером, за допомогою якого її ідентифікують.