СВЯТО "РЕБЯТА НАШЕГО ДВОРА"НАБИРАЄ ПОПУЛЯРНІСТЬ

2017-07-27

СВЯТО "РЕБЯТА НАШЕГО ДВОРА"НАБИРАЄ ПОПУЛЯРНІСТЬ

 

До нашого міста часто приїжджають журналісти за гарячими новинами, и часто виїжджають не задоволені, за відсутністю їх. Але для нас, мешканців прифронтової зони, це щастя жити спокійним та розміреним життям звичайного провінційного містечка. Тому кожна незначна подія, на перший погляд, може стати відправною точкою на шляху розбудови міста.

Саме такою подією, із низки інших більш значимих подій, стало проведення дворового свята. Вже на протязі трьох років діти та дорослі двора із «старого» міста відволікаються від війни організуючі дворове свято спорту та дружби. Цей захід з самого початку отримав назву «Ребята нашого двора». Сама назва говорить сама за себе – свято вийшло домашнім, теплим та дружнім.

Про зростаючу популярність  і затребуваністьзаходу такого формату говорить той факт, що в цьому році ще п’ять дворів приєдналися до засновників, створивши свято майже для дітей цілого мікрорайону. Радісно бачити, як діти ростуть разом з «Ребятами нашого двора». Ще недавно маленький Даня Колесніков ходив на цьому святі за ручку із мамою, а вже у 2017 році він, подорослівши, на рівні із старшими дітлахами стрибав, скакав та катався на велосипеді.

Уся дітвора чекала події дворового масштабу, проходила сама серйозна підготовка, як спортивна, коли хлопці цілеспрямовано тренувалися, так і культурна, з підготовкою художніх номерів. До участі долучилися і дорослі – батьки двох поколінь. Одні відповідали за продовольчу програму – наваристий куліш, жарені ковбаски, величезний солодкий пиріг з абрикосами та обов’язковими напоями. Другі батьки прикрашали разом зі своїми дітьми двір, готували прапорці, транспаранти.

Слід зазначити, що дорослі самі з нетерпінням чекали це дворове свято, а саме тому допомагали в організації заходу, а потім активно в ньому брали участь. Олександр Колесніков – старший держінспектор обласної екологічної інспекції та активний мешканець спортивного двора урочисто відкрив захід, котрий в цьому році було проведено 22 липня. Олександр наголосив на необхідності надалі проводити подібні зустрічі, котрі об’єднують мешканців міста, сприяють вихованню культурно та спортивно обдарованих дітей. Також він висловив думку дорослих про необхідність відновлення спортивних споруд на дитячому майданчику, розширенню його площадці,  встановленню  сучасних тренажерів. Не відставало і старше покоління.  Бабуся Шура на відкритті продекламувалавірш, а бабуся Клава напередодні подарувала ткань на пошиття різнобарвних прапорців.

Цього дня цілковито перемагала дружба. В спортивних змаганнях усі були першими, на рівних крутили обручі, скакали у півнячихбоях,булиспритними водоносами, велогонщиками – і діти, і дорослі. Цілими сім’ями брали участь – браття та сестри не соромлячись доказували свою обдарованість. Скалаух Кіріл подарував глядачам музичний номер, зіграв на баяні, а його сестра Мілена прочитала вірш. Паукова Поліна показала художні гімнастичні вправи, а її брат Валентин доказував глядачам силу у вправах з гантелями.

Зворушливо подякував один з батьків Людмилі Іллівні Старченко, яка на протязі трьох років вкладала свою енергію та професіоналізм в проведення "РЕБЯТА НАШЕГО ДВОРА". Він подарував Старченко акордеон і під його акорди співав увесь двір до темряви. Та були ще подарунки до цього свята – дві сім’ї купили своїм дітям велосипеди, котрі  були випробувані перший раз на вулицях міста саме 22 липня. Тоді колона маленьких велосипедистів під головуванням начальника поліції Максима Кокшарова, з різнобарвними прапорцями бабусі Клави та повітряними шарами, розпочала свято. Закінчилось воно теж подарунками – пам’ятними значками з зображенням смайликів та смачною вечерею на свіжому повітрі.

Батьки та діти щиро дякували організаторам за це свято. Сумісна ідея активного проведення дозвіллю хлопців та дівчаток, опікування виховання дітей в найкращих традиціях міцної згуртованої сім'ї, найшла своє втілення в святі звичайного двора міста Щастя.