Стратегічне партнерство з Microsoft на користь громадського суспільства

2013-11-14

Стратегічне партнерство з Microsoft на користь громадського суспільства

 

Корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал. З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

На даний час компанія розпочинає новий напрямок роботи: співпраця з муніципалітетами та залучення коштів Європейського Союзу з метою реалізації проектів розвитку в Україні. Саме ця тематика розглядалась 12 вересня 2013року у Києвіпід час робочої зустрічі у офісі компанії «Майкрософт Україна».

 

Нарада проходила за участю представників«Майкрософт Україна», Асоціації  міст України, керівників Центрів сприяння розвитку міст та громадських організацій. Луганську область представили Центр сприяння розвитку міст Луганського РВ АМУ (Я. Ромашкіна) та Агенція місцевого розвитку м. Щастя (В. Нецвітайло).

 

Директорз розвитку бізнесу Центральної та Східної Європи компанії  МайкрософтЛюдмила Фатєєва (м. Москва, Росія),висвітлюючи питання про  джерела зовнішнього фінансування проектів України, зазначила, що проекти за участі компанія Майкрософт повинні бути прозорі, спрямовані на позитивні демократичні політичні зміни, містити ІТ – технології та відповідати наступним тематичним інструментам:

·         Європейський інструмент сприяння демократії та прав людини;

·         Інструмент співробітництва у галузі ядерної безпеки (NSCI);

·         Навколишнє середовище та стійке управління природними ресурсами,включаючи енергію;

·         Недержавні суб'єкти і місцеві влади в діяльності з розвитку;

·         Продовольча безпека;

·         Міграція та притулок;

·         Інвестування в людину;

·         Інструмент стабільності.

 

На нараді були відзначені кращі практики електронного урядування, які впроваджуються у Вінницькій міській раді та Дніпропетровській облдержадміністрації.

 

На даний часкомпанією «Майкрософт Україна» проводиться робота щодо визначення сфери інтересів: налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, інвестування ресурсів у вивчення процесу.

 

Центр сприяння розвитку міст Луганського РВ АМУ, Агенція місцевого розвитку м.Щастя спільно із фахівцями компанії «Майкрософт Україна»готові надати допомогу у розробці проекту з урахуванням технологічних рішень, знайти правильних партнерів та реалізувати задумане. Пропозиції щодо співпраці по даному питанню також будуть розглянуті під час Засідання міських голів, що організовує  Луганське регіональне відділення Асоціації міст України у м. Луганську 26.11.2013. 

 

Я.Ромашкіна

В.Нецвітайло