Щастинська робоча група з питань громадської безпеки, протидії домашньому насильству, соціальній згуртованості, гендерної рівності, зібралася на чергове засідання

2021-06-23

Сьогодні, 23 червня, вперше за тривалий час противоепідемічних обмежень, Щастинська робоча група з питань громадської безпеки, протидії домашньому насильству, соціальній згуртованості, гендерної рівності, зібралася на чергове засідання у малій залі Палацу культури.

Зустріч проходила у конструктивному дусі, коли говорили, що немає відокремлених проблем, наприклад, поліції або МЧС. Для нас, мешканців громади, кожна невирішена безпекова проблема може обернутися загальною бідою, або спільним кроком до її вирішення.

Так Євгений Сафонов, начальник ДПРЧ-32 Щастинського районного управління ГУ ДСНС України в Луганській області розповів про стан реорганізації служби, плани щодо створення у Трьохізбенці добровільної пожежної команди. Робота якої вкрай важлива у лісовому масиві, коли вогнеборці мають лише хвилини на протиборство вогненної стихії. Одна із можливих ініціатив від громадських організацій як раз може бути спрямована саме в напрямку допомоги створення та підтримки вогнеборців-добровольців.

А поки громадські організації подають грантові ініціативи для допомоги поліції та ДСНС, не тільки встановлення відеокамер у небезпечних громадських містах та оснащення квадракоптерами пожежної служби, але і розробка та впровадження програми безпеки жінок Щастинської громади. Ця робота ще попереду.

Під час обговорення стану реалізації проєктів, наш дитячий ескулап Шека Світлана, на якій турбота за педіатричне відділення Щастинської лікарні, розповіла про несподіваний ефект від впровадження проєкту на базі оновленої дитячої поліклініки. Розмова з лікарями, їх знання, організація неформальних батьківських зустрічей – дуже потрібні. Наприклад, замість одного, за проєктом, відповідального татуся, визвалися п’ять, які бажають розвивати нашу Громадську платформу здоров’я. Молоді мами телефонують, щоб записатися на заняття. І попит на обізнаність та дружнє спілкування про найважливіше – здоров’я наших дітей, тільки зростає.

Події, які ми з нетерпінням чекаємо: результати грантових конкурсів та голосування за проєкти Громадського бюджету.