Щастинські лісівники закликають всіх дотримуватися правил пожежної безпеки

2017-09-22

Щастинські лісівники закликають  всіх дотримуватися правил пожежної безпеки

За інформацію Українського гідрометцентру у найближчі  дні в області збережеться спекотна та суха погода. В таких умовах різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж.

Основними причинами пожеж, окрім погодних умов, залишається людська недбалість. За 5 хвилин лісова пожежа може знищити більше гектара лісових насаджень, а для того, щоб відновити ділянку, потрібні значні кошти та кілька десятків років важкої роботи.

 Щастинське лісництво ДП «Станично-Луганське ДЛМГ»  зі свого боку забезпечує пожежну безпеку лісових масивів. Проводиться влаштування мінералізованих смуг, що перешкоджають розповсюдженню вогню та догляд за ними. Вздовж доріг та в місті розміщені білборди та аншлаги на протипожежну тематику. Розповсюджуються агітаційні листівки серед населення. На місцях відпочинку також розміщена дана інформація. Спільно з працівниками ДСНС та правоохоронними органами проводяться рейди для попередження пожеж та проведення роз’яснювальних робіт з відпочиваючими.

Лісівники  нагадують, що відповідно до «Правил пожежної безпеки в лісах України» протягом пожежонебезпечного періоду забороняється :

· Розведення багать у лісі ( крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

· Заїзд на територію лісового фонду ( окрім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів за винятків тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

· Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, крім місць, що обладнані для цих цілей;

· Випалювати траву та рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу ( у тому числі проводити сільськогосподарські пали);

·Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Нагадуємо, що виявлені порушники правил пожежної безпеки несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

Шановні жителі міста й району, Щастинське лісництво ДП «Станично-Луганське ДЛМГ» звертається до вас з проханням бути обачними під час відпочинку та поводження з вогнем, з повагою відноситися до лісових масивів – легенів міста Щастя та неймовірної людської праці, силами якої вони створювались та зберігаються. 

Цінуймо природу та дбаймо про наше спільне майбутнє!

 

Адміністрація Щастинського лісництва.