Протягом серпня 2021 року в Щастинській громаді оголошується місячник боротьби з карантинними рослинами (амброзією полинолистою).

2021-08-06
Амброзія полинолиста — це один із найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів-алергенів. Саме, друга половина літа і початок осені – пора цвітіння амброзії полинолистої, пилок якої – найсильніший алерген для людей різного віку.
До знищення рослини призводить лише її викорінення, бо після підрізання стебла рослина здатна до швидкого відтворення наземної частини, причому утворює декілька продуктивних стебел (рослина гідра). Тому скошування рослин амброзії полинолистої необхідно проводити по мірі відростання (3-4 рази за літо).
Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею слід розпочинати щорічно до цвітіння.
Шановні мешканці Щастинської громади
Закликаємо всіх небайдужих до свого здоров’я, здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої території до плідної співпраці по знищенню амброзії. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану громади.

Лише спільними зусиллями зможемо зупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.