Перші реалізовані проекти Стратегії соціального партнерства ДТЕК в м.Щастя

2013-10-15

Перші реалізовані проекти Стратегії соціального партнерства ДТЕК в м.Щастя

 

Як показала практика спільні зусилля дають результат. За 9 місяців 2013 року виконаний ряд програм Стратегії соціального партнерства ДТЕК по благоустрою і реконструкції  соціальної інфраструктури, по підтримці і розвитку охорони здоров'я, освіти Щастя.У 2013 році на різні соціальні проекти компанія перерахувала місту вже більш ніж 3 600 тис. гривень.

Так у серпні встановлено енергозберігаючі металопластикові вікна у школах №56 та  №46.

Днями наша міська лікарня отримала новий сучасний флюорограф з функцією рентген-апарату. На черзі придбання апарату ультразвукової діагностики. Вже з кінця жовтня можна буде пройти у лікарні діагностику на новому обладнанні.

Завдяки коштам ДТЕК виконано роботи зі скорочення втрат теплової енергії та модернізовано ділянки тепломережі на кварталі Енєргєтиков у буд.11, 12, 13. Виконуються роботи з реконструкції та модернізації систем водопостачання та водовідведення: встановлюються відповідне устаткування та впроваджується диспетчеризація технологічного процесу.

 Триває реконструкція Палацу культури. В 2013 році розпочинається ремонт актового залу та системи опалення.

Невдовзі, біля супермаркету «Бокрі», виросте спортивно-атлетичне містечко з п’ятнадцятьма тренажерами для всіх бажаючих займатися спортом на відкритому повітрі.

В рамках Стратегії соціального партнерства між ДТЕК та містом Щастя у серпні 2013 року було створено Громадську організацію  «Агенція місцевого розвитку м. Щастя» (АМР). Робота Агентства будується у співпраці з місцевою владою та населенням. Мешканці міста можуть не тільки вносити пропозиції, але і брати посильну фінансову участь.
Результатом діяльності АМР має стати збільшення кількості робочих місць та підвищення соціальної активності місцевого населення.

Без перебільшення скажемо, що головний потенціал міста Щастя – це його ініціативні жителі та їх ідеї. В цьому році вперше проводився конкурс міні-грантів «Місто своїми руками».  Ми не очікували такої активності: 12 проектів від ініціативних груп мешканців! Проекти були переважно спрямовані на влаштування дитячих гральних майданчиків, на реалізацію яких ДТЕК надіслав 110 тис. грн. У майбутньому сподіваємось, що мешканці звернуть увагу і на можливість вирішення проблем житлово-комунального господарства за рахунок фонду конкурсу.

Протягом року відбулося чотири зустрічі громади міста з керівництвом ДТЕК, на яких обговорювались питання найкращого  використовування коштів на проекти поточного року. В метою раціонального використання коштів було вирішено, перенести проект С2.2. «Організація цілорічного водопостачання» на наступний рік у зв’язку з тим, що наразі проводиться комплексне обстеження тепломереж та будинків соціальної сфери, за результатами якого буде складено програму та рекомендації з заощадження теплової енергії. Енергоаудит дасть можливість Щастинської теплової енергетичної компанії тримати існуючі тарифи на тепло за теперішнього рівня. На останньому засіданні Комітету обговорювались проекти 2014 року.

І хочеться висловити подяку, з приводу того, що ми – мешканці міста Щастя, маємо можливість відчувати турботу місто утворюючого підприємства компанії ДТЕК на власному досвіду в реальному житті.