ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

2021-11-12
ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

 

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

1. Планована діяльність.

Державне підприємство Новоайдарське лісомисливське господарство» планує проведення спеціального використання лісових ресурсів в порядку проведення суцільних санітарних рубок у насадженнях, пошкоджених лісовими пожежами 2020 року, з подальшим лісовідновленням на місцях зрубів. Планована діяльність здійснюється на території лісового фонду Державного підприємства Новоайдарське лісомисливське господарство» , яке включає 8 структурних підрозділів (лісництв) – Капітанівське лісництво, Охтирське лісництво, Піщане лісництво, Новоайдарське лісництво, Гречишкінське лісництво, Райгородське лісництво, Трьохізбенське лісництво та Слов'яносербське лісництво. Лісові масиви розташовані на території Щастинського та Сєвєродонецького районів Луганської області. Площа державного підприємства «Новоайдарське лісомисливське господарство» складає 46707 га. Суцільні санітарні рубки та лісовідновлення планується провести на площі 14105 га. А саме: Капітанівське лісництво – на площі 3168 га; Охтирське лісництво – на площі 3916 га; Піщане лісництво – на площі 3971 га; Слов'яносербське лісництво – на площі 1074 га; Трьохізбенське лісництво – на площі 1976 га.

2. Суб'єкт господарювання.

Державне підприємство «Новоайдарське лісомисливське господарство», код ЄДРПОУ 00991605 , 93500, Луганська область, Щастинський район, смт. Новоайдар, вул.. Коваленка, 4 тел. (06445) 9-40-34

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-15, 206-31-64 e-mail: OVD@mepr.gov.ua, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю.

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля.

Відповідно до законодавства рішенням про провадження планованої діяльності будуть спеціальні дозволи на використання лісових ресурсів - лісорубні квитки. Які видаються органом виконавчої влади з питань лісового господарства, власниками лісів або постійними лісокористувачами відповідно до вимог Лісового кодексу України

5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань.

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб'єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля. Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються. Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та протягом 30 днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і не призначаються на дати, що припадають на цей період. Громадські слухання (перші) відбудуться дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань не визначено. Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, громадське обговорення планованої діяльності проводиться у формі надання письмових зауважень і пропозицій ( у тому числі в електронному вигляді).

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-15, 206-31-64 e-mail: OVD@mepr.gov.ua, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю.

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-15, 206-31-64 e-mail: OVD@mepr.gov.ua, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю. Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 626 аркушах. ___________________________________________________________________________________________________________ (зазначити усі інші матеріали, надані на розгляд громадськості) ___________________________________________________________________________________________________________ (зазначити іншу екологічну інформацію, що стосується планованої діяльності) ___________________________________________________________________________________________________________

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитись з ними.

Щастинська районна державна адміністрація, вул. Незалежності,2, смт.Новоайдар, Щастинський район, Луганська область, 93500, графік роботи: пн-пт 08:00 – 17:00.

Новоайдарська селищна рада, вул.Дружби, 1, смт.Новоайдар, Щастинський район, Луганська область, 93500, графік роботи: пн-пт 08:00 – 17:00.

Щастинська громада, площа Миру, 9, м. Щастя ,Щастинський район, Луганська область, 91480, графік роботи: пн-пт 08:00 – 17:00.

ДП «Новоайдарське лісомисливське господарство» вул. Коваленка 4, смт.Новоайдар, Щастинський район, Луганська область, 93500, графік роботи: пн-пт 07:30 – 16:00.

Контактна особа: Семенко Ольга Миколаївна, тел. +38(066) 0515570.