Інформація для уникнення зараження пташиним грипом

2021-07-01

У зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією в світі щодо особливо небезпечних хвороб птиці, зокрема щодо грипу птиці, хвороби Ньюкасла, сальмонельозу, мікоплазму, з метаю недопущення розповсюдження інфекційних хвороб серед птиці приватного сектору населених пунктів Щастинська міська ВЦА інформує!

  • Грип птиці– висококонтагіозне вірусне захворювання птиці, що характеризується пригніченням, ураженням респіраторних органів та системи травлення. Вірус має спорідненість з вірусами грипу людей, а отже до вірусу пташиного грипу сприятливі й люди. Він небезпечний для людини своїми ускладненнями: запаленням легенів, ішемічною хворобою серця, порушеннями мозкового кровообігу тощо. Захворювання пташиним грипом може закінчитися летально в разі відсутності своєчасної медичної допомоги.

Для уникнення зараження пташиним грипом дотримуйтесь певних правил:

  • Уникайте контакту з хворими чи мертвими птахами;

  • Не торкайтесь до місць, на які могли потрапити екскременти хворих птахів;

  • Руки слід обов’язково мити з милом, а також користуватися дезінфікуючими розчинами, що містять спирт;

  • Яйця не можна вживати сирими, перед використанням яєць слід ретельно мити шкарлупу мильною водою;

  •  Не купуйте м'ясо птиці та продукти птахівництва, що не пройшли ветеринарно – санітарного контролю, а також місцях несанкціонованої торгівлі.

       Рекомендуємо бути уважним до стану свого здоров’я та поголів’я птиці у Ваших господарствах!

 

 При підозрі на захворювання птиці на пташиний грип слід звернутися до спеціалістів Новоайдарського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області або до Головного спеціаліста-землевпорядника відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Щастинської міської ВЦА