Національний банк України проведе другу хвилю Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству “Шахрай Гудбай”.

2022-01-11

У 2020 році цільовій аудиторії, а це громадяни від 18 до 25 років, 45+ та учні шкіл, пенсіонери протягом 6 місяців розповідали про безпеку безготівкових розрахунків. У лютому – травні 2022 року планується провести другу хвилю інформаційної кампанії, оскільки в Україні тема шахрайства залишається актуальною.

Соціальна інженерія, коли люди самі переказують гроші шахраям або розкривають їм дані своїх карток, залишається найпопулярнішим методом шахрайства. Також достатньо низьким є рівень обізнаності населення щодо сучасних кіберзагроз, способів протидії їм.

Термін проведення кампанії: з 15 лютого до 31 травня 2022 року. Протягом цього періоду Національним банком та партнерами акції буде проведено тематичні брифінги, розміщено соціальну рекламу, для навчальних закладів будуть підготовлені конспекти уроків з теми платіжної безпеки тощо.

Посилання на портал із інформаційними матеріалами, розробленими під час проведення першої хвилі кампанії у 2020 році- https://www.ubrr.com.ua/shahray-goodbay