Наши новини

2017-05-08

НАШИ НОВИНИ

 

В кінці квітня, напередодні  травневих свят, до нашого міста надійшли подарунки.  Усі вони мають одну загальну яскраву ознаку – народний етнос та святковість.  Так, з допомогою офицерів группы гражданско-военного сотрудничества ВСУ Украины, львів’янин Василь Калиш, який давно займається волонтерською допомогою, передав нашому місту вишиванки. Ці витвори мистецтва ручної роботи збиралися мешканцями м.Яворів та побачити їх ми зможемо зовсім скоро.

Також міжнародна некомерційна організаціяMercyCorpsпередала середній школі №2 та Палацу культури комплекти костюмів для виступу. Це рубахи-вишиванки, юбки-плахти та шапки. Жіноче вбрання ярко красного кольору, а  чоловіче – синього.  Нас чекають не тільки майстерні виступи колективів, але і краса нових костюмів.

27 квітня у Палацу культури відбулось зібрання громадськості для обговорення питання організації ініціативних груп з подальшою метою створення Громадської ради. На зібранні було 12 громадян, які піднімали питання створення громадської ради при Щастинському виконавчому комітеті. Цей громадський орган, як правило,функціонує при районних радах згідно постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/996-2010-%D0%BF. На зібранні сформувалась перша ініціативна група з трьох чоловік: Калініна Г.І. (099 345 43 55), Лаптінова В.І., Ярошенко А.В. (099 061 31 29). В разі вирішення спроможності нового громадського органу, до першої групи повинні приєднатись інші громадські організації, з обов’язковим правовим оформленням, згідно чинного законодавства.