Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Й.В. пан Крістіан-Леон Цуркану відвідав КПВВ "Щастя"

2021-08-11

Сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Й.В. пан Крістіан-Леон Цуркану разом з представниками Департаменту міжнародної технічної допомоги, іноваційного розвитку та зовнішніх зносин з робочим візитом відвідав контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду «Щастя».



«На сьогоднішній день КПВВ «Щастя» з листопада 2020 року залишається повністю заблокованим російсько-окупаційними військами, КПВВ знаходиться на відстані 1360 м від лінії розмежування сторін і працює в односторонньому порядку з української сторони, транспортним коридором переміщуються лише гуманітарний вантаж на тимчасово окуповану територію області» - розповів керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.



Також Олександр Дунець зазначив, що поруч із КПВВ "Щастя" побудовано сучасний сервісний центр, в якому працює відділення "Ощадбанку" і «Нової пошти».



Під час зустрічі гості ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг де заслухали начальника Центру Юлію Місюк, яка розповіла: «За перше півріччя 2021 року ЦНАП відвідали близько 5000 мешканців, а кількість адміністративних послуг була збільшена вдвічі, з 84 до 168. Нами надаються наступні послуги:

- у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- соціального характеру;

- реєстрації місця проживання;

- у сфері міграції;

- у сфері пенсійного забезпечення;

- у сфері земельних відносин;

- у сфері реєстрації громадських формувань.

Також найближчим часом планується запровадження адміністративної послуги з державної реєстрації народження в рамках реалізації сервісу «єМалятко»».



У свою чергу, Й.В. пан Крістіан-Леон Цуркану зауважив: «Я вражений побаченим, тим, що люди можуть отримати допомогу в одному місці і, звісно шкода, що КПВВ «Щастя» не працює на повну силу».



Із завершенням зустрічі Й.В. пан Крістіан-Леон Цуркану подякував за гостинність та висловив сподівання на покращення ситуації, що склалася на території України.