На Луганщині створені зони синхронізованого телевізійного цифрового мовлення

2021-10-05
Про це зазначено під час зустрічі представників провідних мовників та провайдерів Луганщини та Донеччини із головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк у Краматорську.
Ними розглянуті питання захисту українського інформпростору в умовах російської окупації територій двох областей.
«На кожній зустрічі Глава держави наголошує на посиленні україномовного сигналу для наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території», – зауважила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Зокрема, зауважено, що телевізійний сигнал, що поширюється окупаційною владою на непідконтрольних територіях, набагато потужніший. До того ж, там встановлені високовартісні пристрої, які допомагають заглушити україномовний сигнал.
Втім, на підконтрольних територіях Луганщини і Донеччини триває розбудова системи інформаційного простору.
Як нагадав директор КП «Інноваційно-інформаційний центр» Дмитро Сурженко, із серпня розпочалася трансляція телевізійного та радіосигналу з вежі, розташованої в Комишувасі, що поблизу лінії розмежування.
Мовлення з цієї телевежі забезпечує українським контентом 200 тисяч людей з обох боків лінії розмежування у Луганській та Донецькій областях.
Радіус розповсюдження сигналу складає 50 км. Радіосигнал повністю покриває тимчасово окуповану частину області і сягає кордону з РФ.
Він зазначив, що наразі розробляється оптимальна схема цифрового телевізійного мовлення, створено зони синхронного цифрового телевізійного мовлення з діючою РПТС «Бахмутівка» у Щастинському районі.
До обговорень щодо варіантів посилення телевізійного сигналу на тимчасово окуповану територію долучився також представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Луганській області Володимир Горобець.
 
За інформацією Луганської ОДА