На Луганщині СБУ блокувала канал нелегальних пасажирських перевезень з т.зв. "ЛНР"

2016-08-18

Співробітники СБУ блокували канал незаконних пасажирських перевезень з т.зв. "ЛНР" до контрольованих Україною районів Луганщини через Російську Федерацію.

На прикордонному пункті пропуску «Танюшівка» Новопсковського району СБУ спільно з Нацполіцією та прикордонною службою зупинили мікроавтобус.  Під час перевірки правоохоронці встановили, що водій-перевізник регулярно переправляв в Україну мешканців тимчасово окупованих районів Луганщини. Він за оголошеннями знаходив клієнтів у підконтрольному терористам місті Лутугине. Надалі водій вивозив пасажирів до РФ через неконтрольований Україної прикордонний пункт "Ізварине" та доставляв до різних населених пунктів.  

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів). Транспортний засіб вилучено. Перевіряється причетність перевізника до фінансування незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР".

 

Довідково:

Санкціями ч. 3 ст. 332 КК України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба Управління СБ України в Луганській області