Мешканці Щастя вчилися надавати першу психологічну допомогу.

2021-09-08

Сьогодні, 7 вересня 2021 року, відбувся перший тренінг в рамках проєкту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій на сході України», який реалізують Данський Червоний Хрест та Товариство Червоного Хреста України.

Всього на території Щастя, Петропавлівки та Передільська проведуть три заходи.Перший тренінг розглядав питання «Першої психологічної допомоги». Основна мета – підвищення стійкості громади до надзвичайних ситуацій. Кожен з нас може зіткнутися з ситуацією, коли психологічна допомога допоможе зберегти чиїсь життя.

Представник Червоного Хреста Вікторія разом з волонтеркою Олександрою надали теоретичні знання та відпрацювали практичні навички щодо основних правил польової психологічної допомоги.

Під час тренінгу учасники вивчали базові вправи, які не дозволять постраждалому увійти у складні стани та реакції при надзвичайній ситуації. Як вести розмову з потерпілим, ключові фрази, які передають співчуття та небайдужість, як просто напросто пересилити свій власний страх та підійти до людини, яка опинилася в біді – ці дуже непрості речі сьогодні вивчали щастинські волонтери.

Всебічна обізнаність населення, готовність прийти на допомогу та фахові навички щодо першої психологічної та домедичної допомоги – компетенції, котрі потрібні для створення безпечної громади.