Мінцифри презентувало курс «Безбар’єрна грамотність»

2022-01-25

Новий освітній курс «Безбар’єрна грамотність» ознайомить глядачів із основними принципами безбар’єрності

Проект передбачає 8 серій тривалістю 6-10 хвилин на прикладі повсякденних життєвих ситуацій. Безоплатно подивитися його можна на порталі Дія.Цифрова освіта

Курс, зокрема, допоможе знайти відповіді на запитання, що таке безбар'єрність, що саме спричиняє бар'єри, кого стосується безбар'єрність, чому варто уникати стереотипів і упереджень, чи готові українці долати бар’єри, чому суспільство потребує безбар’єрності, чому безбар’єрність – спільна справа?

Курс створено в межах ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності Тетяною ЛОМАКІНОЮ, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

«За даними нового дослідження рівня цифрових навичок українців, проведеного Мінцифри у 2021 році, 52,4% осіб з порушеннями слуху мають бажання розвивати свою цифрову грамотність. І це демонструє суспільний запит на збільшення кількості інклюзивного контенту і впровадження принципів безбар’єрності у різних сферах життя. І новий серіал – важлива частина великої просвітницької кампанії про безбар'єрність як нову суспільну норму», – прокоментував заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр ШЕЛЕСТ.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/bezbaryerna-gramotnist-novij-kurs-na-diyacifrova-osvita