КОЖЕН ІЗ 741 ОБ’ЄКТА «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» БУДЕ ЗДАНИЙ БЕЗ ЗАТРИМОК – КИРИЛО ТИМОШЕНКО

2021-07-22

Під час щотижневої селекторної наради заступник голови Офісу президента, координатор програми президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» Кирило ТИМОШЕНКО заявив, що у 2021 році має бути завершений 741 об’єкт програми по всій країні. За його словами, по жодному із об’єктів терміни здачі змінюватися не будуть. Про це повідомляється на сайті Президента

Кирило Тимошенко також поставив завдання пришвидшити стан реалізації на тих об’єктах, де не оголошені чи тривають торги, не підписані договори або не розпочаті будівельно-монтажні роботи.

Він також розповів, що уже 28 знакових об’єктів, які у рамках «Великого будівництва» планують відкрити до 30-річчя Незалежності,уже готові на понад 80%, втім декільком областям потрібно прискорюватися.

Зі свого боку, міністр культури та інформаційної політики Олександр ТКАЧЕНКО під час наради нагадав, що Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету зі спрямування 1 млрд грн на ремонтно-реставраційні роботи щодо пам’яток культурної спадщини національного значення, що перебувають у комунальній власності. Йдеться про програму «Велика реставрація», яка є складовою «Великого будівництва».

Міністр культури також попросив голів облдержадміністрації у найближчі дні надати дані щодо максимум двох найбільш пріоритетних об’єктів зі стовідсотковою готовністю проєктно-кошторисної документації та експертизою, з актуальною вартістю робіт, матеріалів і послуг та підготувати документи для оголошення тендерів.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що за три роки у рамках «Великої реставрації» планується відбудувати та реставрувати 150 об'єктів культурної спадщини – замків, фортець, музеїв і так далі. На 2021 рік бюджетом передбачено виділити 2 мільярди гривень на реалізацію програми.

За матеріалами сайту Президента України