Конкурс майстрів слова зі Східної України

2016-08-17

2016 рік відзначиться новим літературним конкурсом «Кальміус». Він стартує з 1 жовтня на території Східної України, та має всі підстави стати щорічним. Творчі змагання пройдуть серед жителів Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. До участі у конкурсі планується залучати літераторів з числа внутрішньо переміщених осіб віком від 16 років. Найкращих майстрів слова будуть визначати у категоріях «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика».  Організатори конкурсу запрошують до участі як аматорів, так і досвідчених майстрів слова.

Роботи на конкурс приймаються до 1 жовтня поточного року, а фінал літературного конкурсу «Кальміус» відбудеться 11 листопада 2016 року. 

Метою заходу є активізація творчого потенціалу митців Східної України, їх інтеграції у загальноукраїнський культурний простір, налагодження діалогу між громадами областей, відкриття та підтримка обдарованої молоді східноукраїнських регіонів.

Конкурс сприятиме налагодженню культурної співпраці з іншими країнами. Зокрема, серед членів журі будуть присутні як українські, так і іноземні діячі культури, журналісти та поціновувачі української літератури - відомі українські письменники, поети, публіцисти та науковці. 

Офіційна сторінка конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/Kalmiyus