Фінансування обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді збільшено вдвічі

2021-09-13
Про це, зокрема, повідомлено на нараді щодо обговорення питань реалізації державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в області.
Її провела сьогодні, 13 вересня, заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.
«При реалізації заходів національно-патріотичного виховання задіяні майже всі структурні підрозділи обласної та місцевої влади. Під час втілення Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у попередні роки доведено її високу ефективність. Тому облдержадміністрацією розроблено нову відповідну програму на 2021-2025 роки», – наголосила Катерина Безгинська.
Програмою, яку впроваджує управління молоді та спорту, передбачено реалізацію заходів відносно формування української громадянської ідентичності, військово-патріотичного виховання, формування відповідних науково-методологічних засад.
Акцентовано, що на цю Програму затверджено кошторис у сумі 2 854,11 тис. гривень, що удвічі більше, ніж у попередній.
Також зауважено, що на Луганщині щороку проводиться конкурс проєктів (програм) у молодіжній сфері та сфері національно-патріотичного виховання.
Зокрема, цьогоріч вже відібрано вісім проєктів молодіжних громадських організацій, які будуть реалізовані.
Крім того, організовано низку заходів із цього питання серед дітей та молоді.
Під час наради обговорено реалізацію відповідних завдань в освітньому просторі області щодо Стратегії національно-патріотичного виховання.
За своїми напрямами доповіли керівники Департаменту освіти і науки, Департаменту масових комунікацій, управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації.
Разом із військовими розглянуті механізми співпраці з органами влади у сфері національно-патріотичного виховання.