Доступність і безбар’єрність – це спільна відповідальність держави і її громадян

2021-10-21

Сучасний шлях України – це також про прагнення до рівності прав і можливостей для кожного. Це філософія поваги.

Уряд затвердив План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року з доопрацюванням у п’ятиденний строк.

 

Перша леді Олена Зеленська:«Затвердження Нацстратегії безбар’єрності стало важливим кроком для впровадження цивілізованих підходів до потреб кожної людини. І я рада, що сьогодні Уряд затвердив відповідний План заходів для реалізації пріоритетів цього документу у найближчі два роки. Філософія безбар’єрності має впроваджуватися як на рівні держави, так і на рівні кожної громади. Й поняття безбар’єрності має бути зрозумілим для кожного. Пояснювати його треба не складними чи чиновницькими термінами, а близькими для кожного прикладами. Саме для цього розробили «Довідник з безбар’єрності» — збірник, у якому доступною мовою розповідаємо про толерантне спілкування».

Конституція говорить, що Україна — це соціальна держава, головною цінністю якою є людина. Й зараз, вперше за роки незалежності, на найвищому рівні держави розпочались повномасштабні зміни, які мають створити універсальний простір та рівні можливості для всіх жителів під гаслом «Безбар’єрність – для кожного». Стартували ці зміни з ухвалення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору