Держпродспоживслужба разом із уповноваженим із захисту державної мови спільно контролюватимуть виконання положень ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

2021-08-06

Держпродспоживслужба разом із уповноваженим із захисту державної мови спільно контролюватимуть виконання положень ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Меморандум про це підписали Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Ми повинні стежити за дотриманням законодавства з питань захисту прав споживачів в частині їх обслуговування, маркування продукції тощо, і відповідно реагувати на випадки порушень. Радію, що в цьому нам допомагатиме  уповноважений із захисту державної мови», - зазначила Владислава Магалецька.

Сторони домовилися про співпрацю, яка передбачає:

  • запобігання порушенню гарантованих громадянам України Конституцією та законами України прав і свобод, зокрема в частині отримання інформації та послуг державною мовою, усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою;
  • проведення спільних заходів щодо застосування державної мови;
  • моніторинг реалізації державної політики у сфері забезпечення прав громадян на отримання інформації та послуг державною мовою.

Нагадаємо, однією з функцій Держпродспоживслужби є контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.