Діти, які мешкають у населених пунктах вздовж лінії зіткнення, перебувають під загрозою обстрілу

2021-11-17

Таку думку висловила представниця Благодійного фонду «Слов’янське серце».

БФ «Слов’янське серце» надає допомогу найбільш вразливим категоріям дітей у Щастинській громаді та реалізує проект на території с.Трьохізбенка, с.Кряківка та в Щасті з березня по грудень 2021 року.

Саме цей проект сьогодні зібрав за круглим столом керівників соціальних служб Щастинської громади.

Соціальний супровід від соціальних працівників БФ "Слов'янське серце" дозволив забезпечити індивідуальну підтримку 84 дітям, які опинилися в кризовій ситуації внаслідок військової агресії з боку Російської Федерації. Діти не завжди отримують належний догляд, їм надано екстрену грошову допомогу, як додатковий ресурс для вирішення невідкладної конкретної проблеми.

«Протягом усього процесу соціального супроводу до кожної дитини прислухалися, діти мали можливість висловлювали свою думку та брали активну участь у прийнятті рішень» -зауважила Ніна Незговорова, представниця БФ. Також вона додала, що в жодній громаді представники служби у справах дітейне та ювінальної превенції не йшли так на зустріч у вирішенні складних питань, як в Щастинській громаді.

Начальник Служби у справах дітей Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Оксана Шоха підсумувала сьогоднішній круглий стіл конкретними двома прикладами. Так завдяки БФ «Слов’янське серце» дитина – сирота отримав повний пакет допомоги, що наразі дозволило йому здобувати вищу освіту, а своєчасне втручання у долю неповнолітньої дівчини дозволило уберегти її новонародженого малюка від недоїдання, навіть від голоду, отримати ліки, одяг та соціальний супровід.

В результаті материнство збережено, дівчина набуватиме професійно-технічну освіту та в майбутньому здобуде професію.