Дітей, які народилися на окупованих територіях, реєструють за спеціальною процедурою

2022-11-22

 

Як зареєструвати дитину, якщо вона народилася в окупації

 

За даними Міністерства юстиції, заявник для державної реєстрації народження має направити на адресу електронної пошти відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Івано-Франківськ) birth@cv.minjust.gov.ua  електронні копії, скановані копії, фотокопії::

 

заяву про реєстрацію, складену в довільній формі, яка має містити інформацію про:

  1. дитину (прізвище, ім’я та по батькові, стать, дату народження, місце народження);

  2. матір та батька (прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, громадянство, зареєстроване місце проживання (за наявності), реквізити паспорта або паспортного документа, що посвідчує особу).

  3. медичний документ;

  4. інші документи, необхідні для такої реєстрації (копії паспорта, свідоцтва про шлюб тощо).

Детальну інформацію та розгялд різних обставин читайте за посиланням

https://dn.gov.ua/news/osoblivosti-realizaciyi-prava-na-derzhavnu-reyestraciyu-narodzhennya-pid-chas-diyi-voyennogo-stanu-informuye-minsocpolitiki

Видача свідоцтва про народження та у витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, здійснюється будь-яким відділом державної реєстрації актів цивільного стану України.

За додатковими роз’ясненнями можна звертатись до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ):

адреса: 58002, м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 31.

телефон: (0372) 52-53-25, 099 757 75 31

керівник: Корчак Аліна В’ячеславівна.