Чи закінчився проект недержавної психологічної допомоги населенню міст, розташованих на лінії розмежування?

2017-07-28

Чи закінчився проект недержавної психологічної допомоги населенню міст, розташованих на лінії розмежування?

 

27 липня пройшов круглий стіл, на якому підводилися підсумки роботи групи психологів-волонтерів. Ігор та Наталя півроку займалися з населенням нашого міста, його психологічною адаптацією. Були групові сеанси та індивідуальні. Майже 20 осіб отримали психологічну допомогу в індивідуальному порядку. Кожен приходив до фахівця стільки разів, скільки це було необхідно.

Ігор розповів з якими психологічними проблемами стикаються мешканці нашого міста. Так, сама головна фобія – страх та невизначеність, які притаманні багатьом людям, втягнутим у військовий конфлікт. Не менш руйнівним є алкоголізм та насилля в сім'ї, які виросли як породження сірої зони, з супутнім безробіттям та порушенням звичної соціальної інфраструктури маленького містечка. Також травматичнім виявилась самотність літніх людей. Вони не в змозі справитись самостійно з цим станом та потребують допомоги та корекції психологічного здоров’я та реальних дій. Цією проблемою займається на території Щастя декілька недержавних гуманітарних фондів і результати в багатьох випадках відчутні. Але вже назріло питання створення хоспісу для людей з особливими потребами.

Психологи за час проекту навчили людей, котрі звернулися за допомогою, багатьом корекційним методам, які дозволяють контролювати свій психічний та фізіологічний стан, поліпшувати сон, настрій та в цілому покращувати якість життя. Нажаль на подібні заходи приходять одні й ті ж люди, треба розширяти коло учасників подібних заходів задля оздоровлення всього населення міста. Будемо сподіватись на те, що проект подовжиться та ми будемо мати змогу займатись з фахівцями своїм здоров’ям.