Через ризики розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 у Щасті не святкуватимуть День міста.

2021-09-15

Таке рішення прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося 7 вересня 2021 року. З метою протиепідемічних заходів, пов’язаних з розповсюдженням COVІD-19 та беручи до уваги незначний відсоток вакцинації населення, Щастинська міська військово-цивільна адміністрація вирішила обмежити масові заходи в громаді.

Дедалі активніше поширюється штам коронавірусу «Дельта», кількість нових випадків зараження зростає щодня.

За останню добу в Щастинській міській територіальній громаді лабораторно підтверджено шість нових випадків COVID-19 (смт. Петропавлівка – 3, м. Щастя-3).

«18 вересня ми планували відзначити День міста всією громадою, але з огляду на підвищені ризики захворювання населення на COVID-19 в результаті скупчення людей та передачі хвороби від людини до людини, ми ухвалили рішення не проводити масові заходи з нагоди святкування Дня міста. Всі ми будемо святкувати, але вдома», – наголосив керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.

Керівник Щастинської ВЦА також повідомив, що на сьогоднішній день в Щастинській громаді на самоізоляції знаходиться 81 учень- це чотири класи ліцеїв, 14 дітей з дошкільних навчальних закладів (2 групи), а також зареєстровано 8 випадків захворювання на COVID-19 співробітників супермаркету «Сім’я», визначені особи, які контактували з хворими знаходяться на самоізоляції та проведено заключну дезінфекцію приміщень супермаркету.

Щастинська міська військово цивільна адміністрація наголошує: на час дії карантинних обмежень утримайтесь від перебування в громадських місцях, місцях масового скупчення людей, своєчасно контролюйте стан свого здоров’я, особливо при наявності хронічних хвороб. У разі виникнення симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції та/або підвищення температури тіла вище 37,2 С – варто негайно звернутися до сімейного лікаря та залишатися вдома.