Більш ніж 24 тисячам пенсіонерів Луганщини, яким виповнилося 75 років, із 1 жовтня перерахували пенсії

2021-10-04
Пенсіонерам, які досягли 75-річного віку, з 1 жовтня 2021 року підвищено пенсії.
Органами Пенсійного фонду України в Луганській області автоматизованим способом проведено відповідний перерахунок 24,1 тис. пенсіонерів.
Тож, особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку з 1 жовтня встановлена компенсаційна виплата у розмірі до 400 гривень (у осіб, яким виповнилося 80 років, розмір такої доплати складає до 500 гривень).
Слід зазначити, що компенсаційна виплата до 400 гривень встановлюється пенсіонерам, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 гривень).
У подальшому, після 1 жовтня 2021 року, особам, які отримують пенсію та досягли 75 років, до досягнення 80-річного віку встановлюється і виплачується щомісячна компенсаційна виплата з дати досягнення ними зазначеного віку.
При цьому, якщо після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), не досягає 2500 гривень, таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.
Перерахунок проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому» (зі змінами).