23.02.2017 року відбулась чергова LXXIV сесія Щастинської міської ради VI скликання

2017-02-23

23.02.2017 року відбулась чергова LXXIV сесія Щастинської  міської ради VI скликання

23.02.2017 року о 10:00 в малому залі Будинку культури відбулась чергова LXXIV сесія Щастинської  міської ради VI скликання. 

Напередодні сесії військові штаба АТО презентували програму «На тебе чекають вдома». Ця програма, акцентував увагу присутніх  доповідач, направлена на воз’єднання родин, налагодження мирного життя. Він проаналізував причини ситуації, що склалася, вказавши на вплив емоцій на молодих людей, пропаганду, а також економічні складові. Військовий вказав на чинність ст.258-3, 260, 263 Кримінального кодексу України, згідно яких може буде розглянуто звільнення від покарання чи пом'якшення  покарання, чи повне зняття судимості. В рамках презентації пояснювалась також процедура реалізації програми, питання довіри до діючої програми «На тебе чекають вдома».

По закінченні презентації програми почалась чергова LXXIV сесія Щастинської  міської ради VI скликання.  Поза порядком денним депутат ради Ткаченко С. запропонував розглянути та доложити на слідкуючому засіданні коло питань первинної медико-санітарної допомоги.

Перше питання викликало палкі суперечки і обговорення. Виступали депутати і говорили про свою стурбованість рішенням депутата Ганжи В. М. припинити депутатські повноваження, зокрема наголошувалось на необхідності роботи депутатського корпусу в повну силу саме в цей складний період. Рішення про припинення депутатських повноважень Ганжи В. М. не було прийнято. 

Питання «Про внесення змін до міського бюджету на 2017 рік» також довго обговорювалося. Співдоповідачем виступив заступник директора КЗ «Жилбудсервіс» Лапигін С.А. Він торкнувся проекту озеленення міста, а саме, з 2013 року змінилися ціни і проект потребує коригування. Лапигін С. наголосив, що йому як громадянину і жителю нашого міста також цікавий цей проект і його реалізація. Це має бути не тільки озеленення частини міського масиву, але і нове освітлення, установка автоматичного поливу, заміна комунікацій, укладання тротуарної плитки. Однак на даний момент цей проект з озеленення не планується до реалізації і у зв'язку з цим, закладені до бюджету 8 млн. грн. знімаються.

Не прийнято рішення «Про затвердження “Положення про надання грошової допомоги». Депутат ради Столярова Т. М. виступила з різкою критикою форми акта про перевірку матеріального та житлового стану мешканців, які звертаються за матеріальною допомогою. Депутати вважають за необхідне доопрацювати процедуру оформлення матеріальної допомоги.

На засіданні в рамках обговорення оренди комунального майна Центром первинної медико-санітарної допомоги, виступив головний лікар Новоайдарського ЦПМСД Корж О.Л. Вона окреслила коло важливих питань, котрі потребують негайного вирішення, а також проінформувала про діяльність нової медичної структури.