Закордонні журналісти відзначили позитивні інфраструктурні зміни на Луганщині

2020-10-21
Закордонні журналісти відзначили позитивні інфраструктурні зміни на Луганщині
 

Про це було зазначено під час зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Гайдая з представниками БФ «Восток SOS» та міжнародною місією журналістів, які зараз подорожують Луганщиною та Донеччиною.

Зокрема, вони відзначили високу якість ремонту дороги між Сєвєродонецьком та Золотим, а також рушійні зміни в розбудові КПВВ, які встигли оглянути.

«Якість нових доріг відчувають і жителі області, і підприємці, які займаються доставкою товарів у різні населені пункти, й інші гості Луганщини, – наголосив Сергій Гайдай. – Є амбітний план – у наступному році добудувати всі основні магістралі регіону та міст у Лисичанську».

Серед них – автошляхи від контрольних пунктів «Просяне» та «Танюшівка» до Старобільська, що сприятиме залученню до бюджету області додаткових 500 мільйонів гривень – перевізників розмитнюватимуть саме Луганські митники.

Тривають перемовини з Міністерством інфраструктури України щодо встановлення на державних дорогах області системи автоматичної фіксації перенавантаження великогабаритного транспорту.

Також очікується модернізація Попаснянського районного водоканалу, який відремонтують за кошти французьких партнерів. Як повідомив очільник Луганщини, в міжнародному тендері вже готові взяти участь шість потужних компаній, представники яких побували в області та обстежили стан водопровідних мереж підприємства.

У Старобільську реалізовуватиметься проєкт вартістю 30 мільйонів $. Це стосуватиметься будівництва агрохабу та розвитку сільського господарства загалом. Як зазначив голова облдержадміністрації, фермери зацікавлені робити акцент на переробній галузі.

Ще стосовно планів на майбутнє Сергій Гайдай наголосив на важливості будівництва залізничної гілки, що з’єднає північні райони області зі всеукраїнською мережею, та обласної клінічної лікарні.

Декілька запитань стосувалися перемир’я, домовленості про яке було раніше досягнуто на засіданні Тристоронньої контактної групи. Зокрема, як це впливає на розвиток регіону?

«За ці місяці в нас відсутні поранені та загиблі. Важливо, що люди не чують вибухів. Все це відзначають міжнародні організації, що сприяє залученню коштів зовні. Так, у наступному році ми очікуємо на мільярди інвестицій, – зауважив Сергій Гайдай. – Домовленості потрібно досягати не з терористами, а з тими, хто почав цю війну. Президент України та його команда роблять максимум для досягнення миру, щоб потім розпочати процес реінтеграції».

Інші порушені питання, що зацікавили гостей, – заходи, які були вжиті при ліквідації пожеж, компенсація збитків, діяльність КПВВ, проведення виборів тощо.