В Щасті з нагоди Дня Державного Прапора України відбулась урочиста церемонія підняття Прапору - символу держави

2021-08-23

В Щасті з нагоди Дня Державного Прапора України відбулась урочиста церемонія підняття Прапору-символу держави.

 

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України, сьогодні,  23 серпня, на площі Миру відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. Почесне право підняти Державний Прапор України в Щастинській громаді було надано військовослужбовцям однієї з бригад яка виконує бойове завдання.

 

З вітальним словом до громади звернувся керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець: «З нашим державним стягом стояли патріоти на барикадах двох історичних революцій, нині виборюють волю і захищають цілісність країни наші воїни в зоні бойових дій. З ним святкують перемоги та проводжають в останню путь наших Героїв. Він гордо майорить на щоглах міжнародних об’єднань - рівним серед рівних. Усі випробування, які ми зустрічаємо на шляху розвитку нашої країни, загартовують українській дух, виховують в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та Незалежності.

Бажаю усім злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої країни! Зі святом!»

 

 

 

Продовженням свята став легкоатлетичний забіг, де діти, дорослі, спортсмени, військовослужбовці бігли милю Щастя. Сяючі очі та жовто-блакитні прапорці в дитячих руках-це настрій свята, настрій нашого свята, настрій усіх українців!

 

 

 

По закінченні заходу відбулось покладання квітів до памятного знаку Захисникам України, які віддали своє життя за наше світле майбутнє. Також, в цей день встановили Державні Прапори України біля могил загиблих Героїв та вшанували їх пам'ять, людей які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 23 серпня, в Україні відзначається День Державного Прапора. Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року.