Відбулись чергові громадські слухання

2017-06-20

Відбулись чергові громадські слухання

 

19 червня о 18.00  у малому залі комунального закладу «Щастинський міський Палац Культури» відбулись чергові громадські слухання.

Питання, що обговорювалися:

1. Утворення Громадської ради при виконавчому комітеті Щастинської міської ради та ініціативних груп Установчих зборів інститутів громадянського суспільства.

2. Визначення та обговорення міста розташування дошок оголошень у місті та їх зовнішнього вигляду.

 Мешканці міста проявили громадянську свідомість та щирий інтерес до життя свого міста. Всього на слухання прийшло 35 громадян. На протязі усього заходу присутні активно виступали, висловлюючи свою позицію, задавали питання та подавали пропозиції. В деяких моментах обговорення зайшло за коло заявлених проблем, що також, говорить про заінтересованість та небайдужість щастинців.

По першому питанню про утворення громадської ради при виконавчому комітеті Щастинської міської ради було багато виступаючих. Начальник юридичного відділу виконавчого комітету Грищенко К.Г. надала юридичну консультацію щодо процедури утворення ради, яка зараз находиться на первинному етапі подання заяв до ініціативної групи, щоби потім на установчих зборах інститутів громадянського суспільства обрати громадську раду.

Присутня на слуханнях Ярошенко А.В. запросив слово, доповнила інформацію юриста щодо подальших етапів утворення ради, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010 р. «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Анастасія також запропонувала свою кандидатуру до складу ініціативної групи на підставі попереднього ретельного вивчення матеріалів щодо громадської ради.

Відкритим голосуванням було рекомендовано склад ініціативної групи обрати із трьох осіб. Крім Ярошенко А.В., висловила побажання війти в групу від ГО «Культурна фортеця» Калініна Г.І.  Вказані особи повинні надати заяви про вступ до ініціативної групи, куди, також, буде включена кандидатура державного реєстратора Жежері-Козленко С.С., в якості представника виконавчої влади.

Процес створення нового громадського органу тільки починається і зараз громадські, релігійні, профспілкові, творчі об’єднання можуть рекомендувати своїх кандидатів до громадської ради. Громадськість міста буде поінформована про всі ключові моменти щодо даного важливого для Щастя питання.

Наостанок, архітектор Лукашенко О.О. повідомив зібрання відносно дошок оголошень. По проведенню процедури тендеру та прийняття відповідного рішення на сесії Щастинської міської ради, в місті з’являться 32 дошки оголошень. Ескізи та міста їх розташування громадяни схвалили. Присутні наголосили на необхідності скорішого встановлення дошок.